هنگامی که روی فضای اختصاصی و صندوق بیان از منوی وبلاگ کلیک می کنید صفحه مشابه تصویر ذیل گشوده خواهد شد:
صفحه اصلی صندوق بیان (چه در مرکز مدیریت بلاگ و چه در آدرس bayanbox.ir) از دو بخش تشکیل شده است:
بخش پوشه ها که بیشتر فضای صفحه را شامل می شود و منوی سمت راست که اطلاعات هر پوشه و امکانات فضای اختصاصی در ان قرار دارد که البته این نو در مرکز مدیریت وبلاگ سمت چپ قرار می گیرد.
پوشه ها:
بصورت پیشفرض پوشه هایی با عناوین images - sound - templates - videos - others - documents - archives برای شما قرار داده شده که می توانید با کلیک کردن روی کلید به آنها اضافه کنید.
نکته: برای ایجاد پوشه های زیرمجموعه (درون پوشه ها) باید ابتدا روی پوشه مورد نظر کلیک کنید تا باز شود. سپس مراحل بالا را در حالیکه پوشه مادر گشوده شده انجام دهید. پوشه جدید درون پوشه جاری ساخته خواهد شد.
نکته: برای حذف پوشه ها کافیست روی دکمه که با بردن نشانگر ماوس روی پوشه ظاهر می شود کلیک کنید.
توجه داشته باشید پوشه ای که حذف می شود قابل بازگشت نبوده و تمامی فایل های درون آن نیز حذف خواهند شد.
نکته: برای ویرایش نام هر فایل یا پوشه باید روی دکمه کلیک کنید. در پنجره ای که مطابق تصویر گشوده می شود نام جدید پوشه مورد نظر را وارد نموده و روی کلید کلیک کنید.
نکته: نام پوشه template را نمی توانید تغییر دهید و یا آن را حذف کنید.
نکته: الزامی برای قرار دادن تصاویر در پوشه images و یا فایل های صوتی در پوشه sounds وجود ندارد. ولی برای دسته بندی بهتر است هر فایل را در پوشه مربوط به خود آپلود کنید.
نکته: نوار نکته ها که بالای بخش پوشه وبلاگ قرار دارد نکات مورد نیاز و امکانات جدید صندوق بیان را نمایش می دهد که هر بار عبارات جدید بصورت خودکار جایگزین عبارت قبلی می شوند. همچنین می توانید با کلیک کردن روی کلید نکته بعدی را مشاهده کنید.
نکته: برای تغییر دادن مکان هر فایل یا پوشه می توانید از روش کشیدن و یا اصطلاحا drag کردن استفاده کنید. این کار را میتوانید در قسمت پوشه ها و یا حتی در منوی سمت چپ صندوق بیان و ذیل عنوان "درایو های در دسترس" انجام دهید.
نکات مهم در مورد تغییر نام فایلها یا پوشهها یا انتقال مکان آنها
اگر شما نام یک فایل یا پوشه را تغییر دهید یا آنرا انتقال دهید (move کنید) آدرس آن عوض میشود. عوض شدن آدرس باعث میشود لینکهای قبلی فایل شکسته شوند (یعنی دیگر فایل از آدرس قدیم در دسترس نخواهد بود.)
لینکهایی که به فایل های شما در بلاگ داده شده باشند به صورت خودکار بروز خواهند شد، اما اگر لینکی را در بلاگ بصورت دستی ایجاد کرده باشید و یا آن را از طریق ایمیل منتشر نموده یا در سایت دیگری ثبت کردهاید باید لینک ها غیر فعال خواهند شد.
نکته: اگر لینکی را در یکی از مطالب وبلاگ، برای یکی از فایل های خود تعیین کرده باشید (یعنی مقصد لینک شما نمایش فایل مورد نظر و یا دانلود آن باشد)؛ با تغییر دادن نام پوشه یا فایل و یا تغییر مکان آن، لینک دستی بصورت خودکار جایگزین لینک قبلی خواهد شد. (البته فقط در بلاگ)
نکته: اگر در حال ویرایش یک متن، فایلی را در مطلب قرار داده باشید و آن را ذخیره نموده باشید و پس از آن و حین ویرایش همان مطلب، مکان یا نام پوشه حاوی فایل را تغییر دهید و مطلب را ذخیره کنید؛ فایل درج شده غیر فعال خواهد بود چرا که هنگام ذخیره با همان آدرس پیشین ذخیره می شود. لذا برای جلوگیری از این مسئله فایل ها و پوشه های خود را تنها در صندوق بیان جابجا کنید تا آدرس فایل های مطالب بصورت خودکار تنظیم شود.
منوی صندوق بیان:
تنظیمات و اطلاعات صندوق بیان در منویی که سمت چپ آن قرار دارد انجام می شود.
کلیک کردن روی این کلید شما را به صفحه اصلی صندوق بیان ارجاع می دهد که در منوی بلاگ همان فضای اختصاصی است.
اگر چند پوشه متداخل را در صندوق بیان گشوده باشید با کلیک کردن روی این کلید، به پوشه ریشه بازخواهید گشت.
در صورتیکه روی کلید تنظیمات کلیک کنید؛ پنجره تنظیمات گشوده خواهد شد.
آپلود فایل:
برای آپلود فایل باید ابتدا روی کلیک کنید. در پنجره باز شده فایل مورد نظر خود را انتخاب کنید. پنجره مقابل به شکل ذیل در خواهد آمد:
برای آپلود فایل باید روی کلید کلیک کنید.
در تصویر 5 کادر وجود دارد که کادر پنجم تنها با فعال کردن گزینه "محدود کردن دسترسی به فایل" گشوده می شود:
کادر اول: نام و پسوند فایل را نمایش می دهد.
کادر دوم: عنوان فایل است که انتخاب آن به موتور های جستجو برای هدایت کاربران کمک می کند و برای پیدا کردن بهتر آن در فضای اختصاصی به کار می رود.
کادر سوم: توضیحات فایل است مثل اطلاعاتی که مربوط به تصویر،مکان آن و ... است.
کادر چهارم: کلمات کلیدی که میخواهید برای هر فایل در نظر بگیرید را باید ر این قسمت درج کنید.
جایگزینی فایل در صورت وجود:
اگر این گزینه را فعال کنید و فایلی با همین نام پیش از آن آپلود شده باشد؛ فایل جدید جایگزین قبلی می شود. این درصورتیست که مسیر انتخاب شده برای آپلود فایل در صندوق بیان یکسان باشد و هردو فایل هم نام، در یک پوشه قرار داشته باشند.
نکته: در صورتیکه این گزینه غیر فعال باشد و هر دو فایل همنام در یک پوشه قرار داشته باشند؛ فایل جدید با پسوند "_1" ذخیره خواهد شد.
محدود کردن دسترسی به فایل:
این گزینه در حالت پیشفرض غیر فعال است اما درصورتیکه آن را فعال کنید باید رمز عبوری برای فایل مورد نظر در کادر ذیل آن درج نمایید. در این حالت فایل در مطلب نمایش داده نخوهد شد و کاربر تنها لینک دریافت آن را مشاهده می کند که با کلیک کردن روی آن به قسمت دانلود آن هدایت می شود و برای دانلود به رمز عبور احتیاج خواهد داشت.
نکته: در صورتیکه برای فایل خود رمز عبور تعیین می کنید باید رمز عبور آن را بصورت دستی (مثلا از طریق پست الکترونیک) به کاربران مورد نظر بدهید.
نکته: پر کردن هیچ یک از کادر های یاد شده الزامی نیست.
نکته: درج اطلاعات یاد شده و یا ایجاد رمز عبور در آینده نیز امکان پذیر خواهد بود.
در این قسمت وبلاگ های شما و پوشه های اصلی هر یک نمایش داده می شود.
در صورتیکه یکی از پوشه ها شامل پوشه های دیگری باشد؛ سایر پوشه های آن با کلیک کردن روی نمایش داده خواهند شد.
پوشه های موجود در این قسمت را می توانید با کشیدن و یا به اصطلاح drag کردن جابجا کنید و یا در پوشه دیگری قرار دهید. با کلیک کردن روی هر یک از درایو ها یا پوشه ها، محتویات آن در سمت راست نمایش داده خواهد شد.
نکته: در صورتیکه چند وبلاگ داشته باشید و فایلی را در "فضای اختصاصی" و یا درایو وبلاگ دیگری آپلود نموده باشید؛ نمیتوانید آن را در مطلب وبلاگ دیگر نمایش دهید و در صورت لزوم تنها می توانید لینک دانلود آن را در مطلب قرار دهید.
در حالت پیشفرض منوی جستجو تنها کادر اول را خواهد داشت. در این حالت می توانید با درج نام یک فایل و یا قسمتی از نام یک فایل آن را در صندوق بیان جستجو کنید.
نکته: در حالت پیشفرض، جستجو گر نسبت به بزرگ یا کوچک بودن حروف نام فایل ها حساس نیست.
با کلیک کردن روی که در انتهای کادر درج نام فایل وجود دارد؛ میتوانید از جستجوی پیشرفته استفاده کنید:
مطابق تصویر رو به رو :
- اگر گزینه "حساس به حروق کوچک و بزرگ باشد" را فعال نمایید، جستجوگر در جستجوی فایل تنها آنهایی را پیدا می کند که شما نامشان را در کادر جستجو با حروف کوچک یا بزرگ درج کرده باشید.
- منوی تطابق نام فایل: اینکه نسبت نام فایل مورد نظر با آنچه در کادر "نام فایل" درج می کنید چگونه باشد را می توانید در این قسمت تعیین کنید..
- در دو کادر سوم که مربوط به سایز فایل هستند می توانید حجم حدودی فایل مورد نظر را تعیین کنید که جستجو در میان فایل های دیگر که حجم بیشتر یا کمتری دارند صورت نگیرد که موجب افزایش سرعت و دقت جستجو خواهد شد.
- کادر کلمات کلیدی مختص فایل هایی است که برای آنها کلمه کلیدی در نظر گرفته باشید. در این حالت با وارد کردن کلمه کلیدی، جستجو در بین فایلهایی صورت می گیرد که کلمه کلیدی درج شده برایشان در نظر گرفته شده باشد.
- نوع فایل: اینکه فایلی که جستجو می کنید؛ صوت و یا تصویر و ... باشد را می توانید در این قسمت تعیین کنید.
نکته: مواردی که با بازشدن منو نمایش داده می شودن مربوط به نوع فایل هستند نه پوشه ای که هر فایل در آن قرار دارد. - در دو کادری که به زمان آپلود فایل مربوط می شوند می توانید بازه زمانی آپلود فایل را تعیین کنید تا جستجوگر تنها مواردی را برای شما نمایش دهد که در همان زمان آپلود شده اند.
- هر یک از کادر های جستجوی پیشرفته را می توانید به تنهایی پر کنید. مثلا تمام فایل هایی که در یک بازه زمانی خاص آپلود شده باشند و یا فایل هایی که کلمه کلیدی خاصی را دارا باشند.
کلمات کلیدی فایل ها:
اگر برای فایل هایی که آپلود شده اند و یا برخی از آنها کلمه کلیدی در نظر گرفته باشید؛ کامات کلیدی موجود در این کادر نمایش داده می شوند و با کلیک کردن روی هریک از کلمات کلیدی فایل هایی که حاوی آن باشند نمایش داده خواهند شد.
وضعیت فعلی درایو جاری:
در این قسمت اطلاعات کلی مربوط به درایو وبلاگ شما ذخیره می شود.
- ترافیک:
- حجم مصرفی: اطلاعات اینکه از فضایی اختصاصی شما تا کنون چه حجمی مورد استفاده قرار گرقته در این کادر نمایش داده می شود.
- تعداد کل پوشه ها: تعداد پوشه هایی که در صندوق بیان ایجاد کرده اید را می توانید در این قسمت مشاهده کنید.
- حد اکثر عمق پوشه ها: عمق پوشه های شما را نمایش میدهد.
نکته: هر پوشه می تواند تعداد نامحدودی پوشه درون خود داته باشد اما عمق هیچ یک از پوشه های اصلی نمیتواند بیشتر از 5 پوشه باشد. - تعداد کل فایل ها: از آنجا که تعداد کل فایل ها نمی تواند بیشتر از 1000 فایل باشد. تعداد فایل های شما در این قسمت نمایش داده می شود تا در صورت لزوم بتوانید آنها را مدیریت و یا حذف نمایید.
- تعداد کلمات کلیدی: تعداد کلمات کلیدی هر وبلاگ محدود است. بهمین دلیل دانستن تعداد کلمات ایجاد شده، در این قسمت شما را در مدیریت آنها یاری می کند.
- تاریخ ایجاد درایو: تاریخی که این درایو ایجاد شده و مطابق با تاریخ ایجاد وبلاگ است در این قسمت نشان داده می شود.
مطلب مورد نظر خود را نیافتهاید؟
فضای شندوق بیان من 10 گیگ میباشد اگه سال بعد تمدید نکنم وبه همون 3 گیگ رایگان بسنده کنم آیا اطلاعات من که کمتر از 1گیگ میباشد محفوظ میماند.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟